Camping Timulazu

camping

Van harte welkom bij Camping Timulazu!

Een camping met vele mogelijkheden!

Camping Timulazu ligt in Sânmărghita, Mures. Het pittoreske dorpje ligt tegen de heuvels aan, vlakbij de rivier de Mures. Om in het dorpje te kom

en kan gebruik gemaakt worden van een pont. Deze wordt nog door natuurlijke stroming van de rivier aangevuld met mankracht getrokken.

Contact:  0040 755 572 384

 aciliteiten

Camping

Op camping Timulazu is plaats voor 30 campers/caravans.

Camping Timulazu heeft allerlei verblijfsmogelijkheden. Er zijn vijf ruime appartementen voor verhuur die voorzien zijn van alle gemakken, twee slaapkamers, een ruime woonkamer met keuken, een nette badkamer en toilet. De twee blokhutten zijn voorzien van drie bedden en een zithoek, verlichting en koelkastje. Verder kunt u gebruik maken van de toiletruimte en de buitenkeuken van de camping. Er is mogelijkheid voor een vierde matras.
Ook is er plek voor vijftien tenten die eventueel gehuurd kunnen worden (met inrichting). Het is mogelijk om de auto bij de tent te zetten, maar om de rustgevende sfeer van de omgeving te bewaren vragen wij u om zoveel mogelijk de auto op de parkeerplaats te zetten.
Het toiletgebouw is voorzien van vier toiletten, vier douches, verscheidene wasbakken, een buitenkeuken en een wasmachine die tegen vergoeding gebruikt kan worden. Er is drinkwater uit de kraan aanwezig op het terrein.
Wij bieden een ontbijtarrangement. De kosten zijn per persoon. Er is keuze uit een gewoon ontbijt en een ontbijt met luxe broodjes. Kijk voor de prijzen bij de tarieven.

De camping is nog in opbouw, houdt rekening met werkzaamheden rondom het terrein.

En verder…

Even schuilen voor de regen of de felle zon? In het midden van de camping bevindt zich een overkapping voor algemeen gebruik. Lekker een boek lezen of kijken naar uw spelende kinderen in de heerlijke schaduw. Voor verkoeling kunt u ook zwemmen in de rivier de Mureș, die zich op loopafstand van de camping bevindt.

Voor activiteiten en bezienswaardigheden kunt u informatie bij de receptie vragen. We hebben wandel- en fietsroutes, parapenten en nog veel meer.

De rivier Mureș is een rivier met vrij helder water en op sommige diepe plekken een redelijk pittige stroming. Aan de kant is de rivier echter erg ondiep en geschikt voor jongere kinderen om lekker te spelen. Wel raden wij aan om zwemschoenen mee te nemen.

Activiteiten

Tijdens uw vakantie in Roemenië kunt u allerlei leuke uitstapjes ondernemen. Rond en op camping Timulazu zijn verschillende activiteiten en bezienswaardigheden te vinden voor jong en oud.

Bent u geïnteresseerd in typisch Roemeense gebruiken? Neem een kijkje in een Roemeens huisje waar een demonstratie ouderwets wol spinnen wordt gegeven en waar u kunt proeven van een heerlijk zelfgemaakt brood. Daarna kunt u met paard en wagen genieten van het mooie landschap met als afsluiting een typisch Roemeense warme maaltijd. Interesse? Meldt het op tijd, want wij zijn voor deze activiteiten afhankelijk zijn van lokale mensen.

Aan de andere kant van de boerderij bevindt zich de kinderboerderij ‘Arca Lui Noe’(de ark van Noach). Uw kinderen hebben onder begeleiding binnen de openingstijden onbeperkt toegang tot de kinderboerderij. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar uw kinderen tegen betaling aan mee kunnen doen. Op de kinderboerderij zijn verschillende grote en kleine dieren aanwezig en de kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in de speeltuin.

Op de camping zelf is een speeltuin voor de allerkleinsten.

Roemenië is prachtig. Er zijn allerlei mooie toeristische attracties te bewonderen:

  • In de omgeving van Turda is een zoutmijn, waar u een heerlijke wandeling kunt maken in een mooie kloof. Voor de kleinere kinderen is er een ponypark.
  • In omgeving Sovata is een zoutwaterkuuroord, een survivalbaan en een zoutmijn. Bovendien kunt u er genieten van mooie wandelroutes door de bossen. In het dorpje Corund, dicht bij Sovata, worden oude ambachten beoefend.
  • Een mooie, historische stad om te bezoeken is Sighisoara. Op de weg naar Sighisoara rijdt u door prachtige wijnvelden met een wijnproeverij.
  • In Reghin is een museum over de geschiedenis van Roemenië. Ook vindt u er een vioolmaker. In de buurt van Reghin kunt u een mooie wandeling maken naar “Scaunulul Dumneuzeu”: de stoel van god.
  • Rond Tirgu Mureș kunt u het klooster, het cultuurmuseum en de oude burcht bezoeken.

Wilt u zelfstandig activiteiten ondernemen zoals naar de shoppingmall, cinema, de spa, of wilt u raften, parapenten of naar de dierentuin?  Dan kan de receptie dat gemakkelijk voor uw u regelen. Er is een bus die op vaste tijden vanuit het dorp naar de stad rijdt en ook kunnen we goedkoop een taxi voor u regelen. Vraag bij de campingreceptie om meer informatie en de tarieven.